Bed en Breakfast boerderij de nieuwe Nes

Een B&B voor familie weekenden, wandelaars, fietsers en andere rustzoekers in de omgeving van Heino en Wijhe

Deventer

Deventer, gastvrije Hanzestad

Een stad aan een rivier heeft iets levendigs, iets frivools, en meestal ook iets Bourgondisch: het leven is er goed! Alsof het stromende water elke dag opnieuw de stad voorziet van een vers levenselixer. Dat verklaart misschien de vitaliteit van Deventer: een levendige stad met een monumentale sfeer, waar het goed verblijven is, met bovendien een prachtige omgeving. Het landschap in de omgeving is in zijn ontstaan ook in belangrijke mate bepaald door de rivier de IJssel. Deventer, Diepenveen, Schalkhaar, Lettele, Okkenbroek en Bathmen hebben u veel te bieden en heten u dan ook welkom in deze Gastvrije Hanzestad aan de IJssel.

Gastvrij is Deventer al eeuwen. De stad is een van de oudste steden van Nederland. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat het oudste stenen woonhuis in Deventer staat (in de Sandrasteeg). Deventer is een prominente Hanzestad. Tijdens de middeleeuwen kwamen er kooplieden uit geheel Europa, om deel te nemen aan de jaarmarkten. In deze periode is de huidige binnenstad ontstaan. Er zijn dan ook nog tal van monumenten die herinneren aan de Hanze bijvoorbeeld het prachtige pand De Drie Haringen aan de Brink.

Deventer begint in De Waag. De beste manier om de stad en haar omgeving te leren kennen, is via een bezoek aan de Waag. In dit monumentale gebouw aan de Brink zijn het Historisch Museum Deventer en de VVV Deventer gevestigd. Op de begane grond vindt u alle informatie over Deventer. U kunt er terecht voor verschillende wandelingen door de historische binnenstad van Deventer en uiteraard ook voor alle verdere informatie: waar zijn leuke winkeltjes, waar kunt u lekker eten, welke hotels zijn er, wanneer zijn er bijzondere evenementen? Wilt u wandelen of fietsen in Salland, dan is ook hier uw startpunt! Het Historisch Museum Deventer biedt u op de eerste en tweede verdieping van De Waag een permanente tentoonstelling over de rijke geschiedenis van Deventer. Voor wie Deventer goed wil leren kennen: combineer een bezoek aan het Historisch Museum Deventer met een van de stadswandelingen!